Wat kost zaken doen met AKL Advocaten?

Klassieke declaratiemethode

 

Rechtsbijstand wordt in beginsel verleend op basis van een uurtarief. De uurtarieven zijn variabel, namelijk afhankelijk van het rechtsgebied, het belang en de complexiteit van de zaak. Er worden kantoorkosten gerekend van 6%. Voor reis- en wachttijd wordt 50% van het overeengekomen uurtarief in rekening gebracht. De tijd wordt geschreven in eenheden van zes minuten en wordt hierop afgerond.

Naast het geldende uurtarief kunnen ook verschotten in rekening worden gebracht. Dit zijn kosten die AKL Advocaten in jouw zaak heeft moeten maken zoals; griffierecht, deurwaarderskosten of het opvragen van uittreksels.

De advocaat houdt nauwkeurig de tijd bij die aan jouw dossier wordt besteed. De tijd wordt in tijdseenheden van 6 minuten genoteerd. Bij iedere declaratie wordt een specificatie met de tijdsbesteding meegezonden.

Alternatieve declaratiemethoden

 

Resultaatafhankelijke beloning: no cure, less pay

Het is in sommige zaken mogelijk om de beloning afhankelijk te laten stellen van de uitkomst van de procedure. Van de Orde van Advocaten mag de beloning echter niet volledig afhankelijk zijn van de uitkomst van een zaak.

Bij de resultaatafhankelijke beloning moet een reëel basisuurtarief worden afgesproken, naast de variabele beloning die afhankelijk is van het resultaat van de zaak. Het is een zogenaamde no cure, less pay constructie.

Met AKL Advocaten is het goed zaken doen: als het kan zetten we een jurist op jouw zaak

Afhankelijk van de zaak kan ook afgesproken worden dat een jurist in jouw dossier wordt ingezet tegen een aantrekkelijk uurtarief van € 110,00. De advocaat blijft eindverantwoordelijk.

Met een fixed fee bij AKL Advocaten weet je vooraf waar je aan toe bent

AKL Advocaten is bereid om veel voorkomende werkzaamheden tegen een vast tarief te behandelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Fixed fee per stap maakt de zaak financieel heel transparant

Vaak is aan het begin van een zaak niet te overzien welke werkzaamheden allemaal uitgevoerd moeten worden. Want dit hangt af van de houding en opstelling van de wederpartij. AKL Advocaten is bereid om per stap een prijsafspraak met jou te maken. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Doe je vaak zaken met AKL Advocaten, kies dan voor werkzaamheden per dagdeel

Heb je voor langere tijd op regelmatige basis behoefte aan juridische ondersteuning? Dan kan ook per dagdeel worden gerekend. AKL Advocaten kan de werkzaamheden – als je wilt – op locatie van jouw bedrijf uitvoeren.

Rechtsbijstandverzekering

Met een Rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van een jurist of advocaat

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan zal eerst een jurist van jouw verzekeraar jou adviseren en de zaak behandelen. Op het moment dat het geschil leidt tot een gerechtelijke of administratieve procedure, dan geldt de vrije advocaatkeuze. In sommige gevallen geldt wel een (doorgaans geringe) eigen bijdrage die je zelf moet betalen aan de verzekeraar.

Heeft u vragen?